Eerder tijdens

OP DE GRIBBELGRAB

Bedankt voor de medewerking: Grietje Egberts, Marianne Braam, Margreet van Delden, Rolien Boekholt, Jan Rosing, Harm Wilting, Rene Edens en André Rosing (spelers). Tekst en regie: Tineke Endema. Decor: Wim van Graas. Locaties: Klaas en Margreet Almoes van Egberts Fietsen, Fam. van Sassen, Lammie Joling, Peter Jan Eleveld en Ayolt van der Kamp, Gemeente Borger-Odoorn, Fam. de Vries, Fam. Ties en Esdal College, locatie Borger. Ook bedanken wij de verkeersbegeleiders, de vrijwilligers voor de horeca, Roelof en Jesse Pott voor ondersteuning en Bertus Liewes van Stichting Harm Tiesing, historisch genootschap voor Borger voor het leveren van informatie.

’n Dik Misverstand

In 2023 werd de 4e OpdeGribbelgrab gehouden. Deze keer over “n Dik Misverstand”.

Het publiek kreeg (opfris)cursus Drents tijdens een cultureel historische tocht, inclusief de ULO, MULO, MAVO-terugkomdag in ‘d aole ULO, de sketch de blauwe knoop, Achter Oen Ogen, misverstanden in de familie bij de eenakter “de Barbeque”, Lös volgens Kocks en nog eenmaal gingen we terug in “de schoolbanken”.

Deze Opdegribbelgrab was een tocht van maximaal 2 km en onderweg namen wij het publiek mee in sketches, poëzie en historische bijzonderheden. De route liep vanaf Egberts Fietsen via het Esdal College, het Padenbos, de begraafplaats, de tuin van Lammie Joling, de tuin van Peter Jan Eleveld en Ayolt van der Kamp, de voormalige gemeentewerf (met de tradionele Opdegribbelgrab-borrel), de tuin van familie de Vries en de tuin van familie Ties. Via het achterom bij Egberts Fietsen gingen we daarna naar de Esdal College (voormalige MAVO/MULO/ULO).

We hebben 8 voorstellingen op 28 juni, 1 juli, 2 juli, 5 juli, 8 juli en 9 juli 2023 gegeven voor circa 475 mensen.

Opdegribbelgrab 2023 film

Wil je op de hoogte worden gehouden van voorstellingen en activiteiten van Opdegribbelgrab?

Schrijf je dan in voor onze mailing.

Stichting Op de Gribbelgrab

p/a Torenlaan 18, 9531 JJ Borger
info@opdegribbelgrab.nl

K.v.K.: 78485681